Steun ons en help Nederland vooruit

Henk Sanders

Ik ben Henk Sanders. Geboren in 1958 in Arnhem. Ik woon in Westervoort sinds 1965. Na de lagere school in Westervoort en het atheneum in Arnhem, heb ik economische geografie gestudeerd in Nijmegen. Na mijn studie heb ik altijd gewerkt binnen de ruimtelijke ordening. Bij SEP in Arnhem, bij NS in Utrecht en sinds 2002 bij TenneT in Arnhem.

Ik heb me van jongs af aan betrokken gevoeld bij Westervoort. Vond als kind de geschiedenis van ons dorp al interessant (heb ooit nog eens een prijs gewonnen bij radio Gelderland over de geschiedenis van Werenfried), ben actief lid geweest van diverse sportverenigingen (voetbal, tennis, squash, volley). Ik heb een brede bestuurlijke ervaring als bestuurslid bibliotheek, raadslid (8 jaar), fractievoorzitter, voorzitter D66 afdeling Liemers-Grensland en voorzitter van de raad van toezicht stichting Kangoeroe. Al ruim 20 jaar ben ik actief voor D66 binnen de Westervoortse politiek. Ik heb daarvoor gekozen omdat ik vanuit mijn betrokkenheid bij Westervoort mij ook daadwerkelijk wil inzetten voor mijn directe leefomgeving. In mijn werk heb ik veel met de overheid te maken. Het feit dat ik de ruimtelijke ordening vanuit beide kanten van de tafel ken, houdt mij zowel in mijn werk als in de politiek met beide benen op de grond.

Omdat ik het belangrijk vind dat de plaatselijke politiek dichter bij de mensen komt, heb ik met een aantal mensen in Westervoort een aantal politieke café’s georganiseerd. Daar hebben we heel wat kopstukken mogen ontvangen, o.a. Paul Rosenmuller, Agnes Kant, Boris Dittrich, Ad Melkert. Maar nadat ook in Arnhem op een gegeven moment een politiek café kwam, bleek het bijna onmogelijk om nog Haagse politici naar Westervoort te krijgen.

Toen ik merkte dat het via het politieke kanaal niet lukte om een toekomstvisie voor Westervoort van de grond te krijgen, heb ik samen met enkele bekenden die de toekomst van Westervoort ook aan het hart gaat, een toekomstvisie opgesteld. Hoewel de toenmalige raad hier positief tegenover stond en het werk van die groep zelf nog eens heeft overgedaan, is het naar mijn idee helaas nog niet goed van de grond gekomen.

Vanaf het moment dat ik mocht stemmen heb ik me thuis gevoeld bij de ideeën van D66.
Ik ben lid van D66 om de volgende redenen.
1.ik voelde me destijds aangesproken door de slogan ‘het redelijk alternatief’, en dat is nog steeds zo; D66 is een partij met redelijk denkende en doende mensen.
2.D66 is een pragmatische partij; we hangen niet vast aan dogma’s uit het verleden, maar groeien als mens en dus ook als partij mee met onze omgeving.
3.D66 is wat mij betreft de enige echte democratische partij; een partij waar de leden het voor het zeggen hebben en elke stem even zwaar meetelt.
4.het belangrijkste bij D66 is altijd de inhoud geweest.Dat breekt ons vaak op, omdat we de inhoud stellen boven de uiterlijke verschijningsvorm. We zijn dan ook slecht in het goed verkopen van onszelf. Maar daar voel ik me het best bij.

Henk Sanders
Hessepas 16
6931 HJ Westervoort
Telefoonnummer:026-3115194
E-mail adres: henksanders1958@gmail.com

Laatst gewijzigd op 26 juni 2021