Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 17 februari 2018

Winkels in Westervoort mogen op zondag open

Westervoort – Tijdens de gemeenteraadsvergadering op maandagavond 23 maart is besloten dat de winkels in Westervoort vanaf 1 april de mogelijkheid krijgen om op zondag open te mogen.

De winkels mogen op alle zondagen open van 14.00 uur tot 18.00 uur. Winkels in de branche brood en banket mogen op alle zondagen open van 8.00 uur tot 12.00 uur.  De zondagsopenstelling geldt niet voor de eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Het besluit wordt over een jaar geëvalueerd, dan wordt er gekeken of er meer leegstand is gekomen in de winkels en ook wordt er dan gekeken welke supermarkten er deelgenomen hebben aan de zondagsopenstelling en wat de veranderingen zijn op dat moment.